söndag 28 oktober 2012

25 oktober Pacific Northwest

Innan provningen öppnar jag upp 6 x 4 flaskor och jag är mycket nervös att någon av flaskorna från Okanagan Valley ska vara korkskadad. Därför öppnar jag dessa flaskor sist för att dra ut på spänningen. Hur som helst var inga defekta och alla glasen fylldes. Deltagarna fick reda på att det i de tre första glasen fanns Syrah från Okanagan Valley, Washington samt Crozes Hermitage och i de tre sista glasen från Okanagan Valley, Oregon samt Corton Grand Cru.

Bland de tre första glasen fanns ingen solklar vinnare, även om vinet från Washington stod ut en aning. Crozes Hermitage var ganska typisk och rätt lättillgänglig. Blev själv lite besviken på Okanagan Syrahn på grund av att det var för mycket svartvinbär och sylt i den. Har smakat mycket mer angenäma Okanagan Syrah på plats.

De tre sista glasen var det jämnt skägg mellan Okanagan och Oregon. Enligt mig briljerade Okanagan medan Cortonen var en liten besvikelse, dock inte så stor besvikelse som många av provningsdeltagarna ville göra gällande.

Vinerna var:

2007 Jaboulet, Domaine de Thalabert, Crozes Hermitage, Rhone
2009 L'Ecole No 41 Estate Syrah, Seven Hills Vineyard, Walla Walla Valley, Washington State                  
2008 NK’ Mip Qwam Qwmt Syrah, Okanagan Valley, British Columbia
2008 Cedar Creek Platinum Pinot Noir, Okanagan Valley, Britsish Columbia
2008 Bergstrom Cumberland Reserve Pinot Noir, Willamette Valley, Oregon
2008 Jadot Corton Pougets, Côte de Beaune, Bourgogne           Inga kommentarer: